Rokenrol svirka maturantima u čast

Gimnazijski bend upriličio je rokenrol veče za sve drugare, ali poseban akcenat stavljen je na maturante, koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili. Pošto im predstoji stresni period, prijemni ispiti, upis na fakultete i odlazak od kuće, njihovi mlađi drugari smatrali su da je ovo najlepši način da im požele sreću.

Ideju za održavanje još jedne rokenrol večeri, ovoga puta u dvorištu škole, dobili su od nastavnika muzičke kulture Aleksandra Mitrevskog. Repertoar biraju zajedno, a evo i kako su se našli u svetu rock muzike, koja je poslednjih godina nepravedno marginalizovana.

-Sviramo rock zato što smo školski bend i to je jeidno prikladno da jedan školski bend svira. Inače svi volimo tu vrstu muzike, pa nam ne padaju teško probe, kaže pevalica gimnazijskog benda Dunja Gašić.

Mladi rokeri najavili su i humanitarnu svirku, koja će se održati u petak, gde će zajedno sa drugarima iz benda Ekonomsko trgovinske škole, a prihod od prodaje ulaznica biće usmeren za lečenje njihovog teško bolesnog drugara iz Tehničke škole.