Rok bendovi “Invazija” i “DLM” na završnoj večeri “Dana ludaja-2019.”

U okviru poslednje muzičke večeri, koja je tradicionalno ostavljena za rok bendove nastupio je hard rok bend iz Valjeva Invazija. Počeci rada benda datiraju još iz osamdesetih, kada su bili najaktivniji, nakon čega sledi kraći prekid rada. Nastup ovog benda, koji je počeo u pristojnih 19 sati, propratio je vrlo mali broj zaljubljenika u tvrdi rok zvuk, koji su došli da poslušaju Valjevce, čiji bend najviše karakteriše jak i specifičan glas vokala.

Naziv ovog benda u sebi sadrži VA, što označava grad u kome je bend nastao i zato se često piše kao ‘InVAzija’. Ona je predstavnik starog hard rokai  sve pesme su na srpskom jeziku, a Invazija pored grupe Dolar predstavlja najpoznatiji stari valjevski rok bend.

 

Nakon Invazije, u 21 sat, nastupio je popularni beogradski fank-rok bend Deca Loših Muzičara (DLM)

Oni su  svoj prvi album  izbaciji 1993,a zatim su usledila izdanja „Prolećni dan“ „Virus“ „…Gde cveta Samsung žut“ , nakon kojeg je grupu napustio pevač Aleksandar Siljanovski–Silja. Na njegovo mesto došao je tada poznati glumac, Ivan Jevtović i bio u bendu sve do skoro. Za ovaj bend važi opis da je muzika koju sviraju stilski uobličena i autentična. Njihovi nastupi su prepuni pozitivne energije, a svi članovi benda grade jedan odmeren i dostojantven, a u isto vreme neposredan i prisan odnos prema publici. Njihov nastup, kojim je završena 34. manifestacija „Dani ludaje“ propratila je publika, koja je uživala uz razgovetne i tople numere, koje su se nizale jedana za drugom.