Renovirana fiskulturna sala OŠ “Žarko Zrenjanin”

Gradonačelnik Pavle Markov obišao je danas renoviranu fiskulturnu salu Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”. Sala za fizičko vaspitanje je prokišnjavala što je dovelo do propadanja zidova i poda.
-Zajedničkim ulaganjem Naftne industrije Srbije i Grada Kikinde u sanaciju je utrošeno više od milion dinara. Rekonstruisan je krov, a urađeni su i molersko-farbarski radovi. Osim đaka ovu salu koriste i sportski klubovi, a tokom vremena postala je neuslovna – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.


Prvi čovek grada je istakao da je u planu za ovu godinu rekonstrukcija preostalog krova na zgradi OŠ “Žarko Zrenjanin”. Sredstva će delom obezbediti lokalna samouprava, a delom Pokrajina, a ovaj posao je prioritet jer je na zgradi ravan krov koji je u lošem stanju.
-Mi smo rešili velike probleme koje smo imali zbog prokišnjavanja krova iznad sale, a postavljeni su i oluci. Sredstva su uložena u našu budućnost, u decu – rekao je Tihomir Farkaš, direktor OŠ “Žarko Zrenjanin”.
U sanaciju fiskulturne sale NIS je uložio oko 600, a grad Kikinda blizu 500 hiljada dinara. U školi “Žarko Zrenjanin” neophodna je i zamena parketa u sali za fizičko vaspitanje i u pojedinim učionicama.