Rekordna poseta otvorenim bazenima

Meteorolozi do 9. avgusta prognoziraju visoke temeprature koje će se kretati od 39 do 41 stepen Celzijusa zbog čega je u Srbiji od danas na snazi crveni meteoalaram. U Kikindi je u sredu i četvrtak izmerena maksimalna dnevna temperatura 37 stepeni Celzijusa. Stoga ne čudi što je poseta otvorenim bazenima u Kikindi i Banatskom Velikom Selu ovih dana rekordna jer je za velik broj sugrađana ovo pravi način da se rashlade u vrelim danima.

-Gužve su velike. Ovih dana u isto vreme bude od 1.500 do 2.000 posetilaca, dok dnevno imamo i do 2.500 ljudi. Najviše ih je tokom vikenda stoga apelujem na građane da poštuju pravila ponašanja. Ujedno je važno da se ne izlažu suncu i UV zračenju u najtoplijem delu dana nego da potraže hlad – istakao je Dragan Pecarski, rukovodilac sportske službe.

Voda u otvorenim bazenima redovno se kontroliše i sve dosadašnje analize pokazuju da je hemijski i bakteriološki ispravna. Spasilaca ima dovoljno i svi zaposleni deluju preventivno kako bi se izbegle neprijatnosti.

Od 11.do 13. avgusta SC “Jezero” biće domaćin manifestaciji “Igre na vodi- leto kod kuće” koja se organizuje u okviru “Kikindskog kulturnog leta”.

-Igre na vodi organizuju se po principu nekadašnjih igara bez granica. Takmičenja će svako veče počinjati u 20 sati i 30 minuta, s tim što je poslednjeg dana, 13. avgusta finale – rekao je Pecarski.

Rok za prijavu ekipa je 9. avgust. Minimalno svaka ekipa mora da ima osam članova: tri devojke, četiri muškarca i kapitena koji učestvuje samo u finalu.Takmičari treba da budu dobri plivači, spretni i da nisu mlađi od 14 godina, a nadmetaće se u devet disciplina.