Rekonstrukcija jednog od najstarijih vrelovoda

U ulici Braće Tatić od kućnog broja tri do ulice Vuka Karadžića u toku je izgradnja vrelovoda. Reč je o jednom od najstarijih toplovoda u gradu, a zameniće se u dužini od 240 metara. U radove će biti uloženo 17 miliona i 350 hiljada dinara od čega je učešće Grada Kikinde 1,8 miliona, a 15,5 miliona dinara su sredstva Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

-Ove radove čekamo već 12 godina. I poslednja deonica toplovoda u centru grada koja ima blizu 40 godina konačno će biti rekonstruisana. U ovom trenutku ovaj posao je za nas bio najvažniji jer je reč o jednoj od najlošijih trasa i tokom grejne sezone imali smo veliki broj interevencija – rekao je Miroslav Čiulić, direktor JP “Toplana”.

Radovi su počeli pre nekoliko i trajaće 45 radnih dana.

-Očekujem da će mašinski radovi na trasi biti završeni pre početka grejne sezone, 15. oktobra. Građevinski radovi biće nastavljeni, ali oni neće smetati da se grejanje normalno odvija – dodao je Čičulić.

Deo ulice Braće Tatić gde se odvijaju radovi je zatvorena za saobraćaj, osim za vozila MUP-a. Čičulić je apelovao na građane da poštuju zabranu prolaska kroz ulicu i da ne parkiraju automobile u delu gde se radi.

Počela je i rekonstrukcija vrelovoda na Trgu srpskih dobrovoljaca od bivšeg bioskopa “Zvezda” u dužini od 100 metara.

Nakon što se zamene toplovodne cevi na pomenute dve lokacije u gradu će ostati još oko 30 odsto starog toplovoda.