Rekonstrukcija dvorišta u OŠ “Vuk Karadžić”

Od pedestih godina prošlog veka u školi “Vuk Karadžić” nije bilo sveobuhvatnih ulaganja u školsko dvorište. Rekonstrukcija dvorišta počela je pre mesec dana, ali radovi su često prekidani usled obilnih kiša.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Dvorište je bilo u veoma lošem stanju. Beton je popucao i više puta je krpljen, a u dvorištu je bilo ulegnuća gde se sakupljala voda. Očekujem da radovi uskoro pomovo počnu kao i da novu školsku godinu dočekamo sa znatno boljim uslovima za rad – istakla je Olivera Lazić, direktorica OŠ “Vuk Karadžić”.

Rekonstrukcija će obuhvatiti novu betonsku podlogu i nove rigole za oticanje viška vode.

-Ovo je prilika i da produžimo teren za košarku tako da će sada biti standardnih dimenzija. U delu dvorišta biće postavljena kocka sa peskom za skokove u dalj. Investicija je vredna osam miliona dinara. Većinu novca, pet miliona dinara obezbedila je lokalna samouprava, a tri miliona dinara dobili smo na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu – kaže Olivera Lazić.

U ovoj školi planiraju da letnji raspust iskoriste za krečenje i zamenu podova u delu učionica.Do početka nove školske godine stići će novi projektori i lapotopovi neophodni za realizaciju projekta Ministarstva prosvete “Digitalna učionica”. U školi “Vuk Karadžić” upisano je 48 đaka prvaka.