Registrovani oboleli od Covid 19 infekcije i u Kikindi

Nakon gotovo dva meseca bez obolelih, i u Kikindi su potvrđeni novi slučajevi obolevanja od virusa korona. Kako je za TV Kikindu potvrdila Sandra Radlović, direktorica ZZJZ, u Kikindi je prisutan trend porasta obolelih od Covida 19 a broj potvrđenih u ovom trenutku je još uvek jednocifren. Najveći broj pacijenata hospitalizovan je na Infektivnom odeljenju kikindske bolnice a deo se nalazi na kućnom lečenju. Stanje tih pacijenata je uglavnom zadovoljavajuće sa blagom ili srednje teškom kliničkom slikom, dodala je Radlović.

Jedan pacijent je tokom jučerašnjeg dana transportovan u Klinički centar Vojvodine dok se asimptomatski slučajevi nalaze na kućnom lečenju.

U cilju sprečavanja zarazne bolesti COVID-19 i preduzimanja svih preventivnih mera i postupaka širenja virusa sa ciljem zaštite zdravlja i bezbednosti stanovništva podsećamo da obavezna preventivna mera podrazumeva nošenje zaštitnih maski u gradskom, prigradskom i međumesnom saobraćaju, a preporučuje se nošenje maski u svim zatvorenim prostorima. Pored ovih preporuka neophodno je održavanje odgovarajuće distance, kao i redovno pranje, i dezinfekcija ruku”, navode u kikindskom ZZJZ.