Realizacija projekta “Znanjem do širih perspektiva”

Članovi Organizacije slepih i slabovidih “Kikinda, Čoka i Novi Kneževac” predstavili planirane aktivnosti, u okviru realizacije projekta, koji nosi naziv “Znanjem do širih perspektiva”.

Projekatom  u trajanju od četiri meseca, koji je predstavljen, kako članovima organizacije, tako i zainteresovanim sugrađanima u planu je da se kroz segmente i edukacije obuhvate sve nedoumice, kao i mogućnosti, na koje nailaze osobe, koje imaju oštećen vid. Projektom su obuhaćena razna predavanja, naveo je predsednik organizacije Petar Budai i dodao..

-Organizovali smo skup, povodom predstavljanja projekta “Znanjem do širih perspektiva”. Projekat traje četiri meseca. Korišćenje asistivnih tehnologija,  posebna prava osoba sa invaliditetom, pri čemu se misli na osobe koje imaju oštećen vid, zatim samostalno kretanje slepih lica, samo su neka od predavanja, koji su u planu realizacije projekta…

U okviru prvog predavanja, prisutnima se obratio novinar Goran Pećanac, inače urednik svih časopisa za slepe. On je predstavio temu, u okviru koje se posebno govorilo o informacionim tehnologijama, koje su na raspolaganju slepim i slabovidim osobama. Projekat “Znanjem do širih perspektiva” realizuje se uz finanisjsku podršku Ministarstva za rad i socijalnu politiku, u iznosu od 290 hiljada dinara i trajaće do sredine aprila.