Raznovrstan program i infrastrukturni radovi u Kulturnom centru

Koncerti, izložbe, promocije knjiga i tribine bili su ključni sadržaji rada Kulturnog centra Kikinda u 2017. godini. Posećenost svih programa bila je na najvišem nivou, što je dokaz njihovog kvaliteta.

Pored toga, održane su i tradicionalne manifestacije ove ustanove, kao što su „Pozdrav proleću“ i „Zmajeve dečije igre“, koje su održane 24. put. Upriličeni su i koncerti Maje Volk, Branimira Rosića, sastava „Serboplov“ i „Melizmi“. Protekle godine veliku pažnju je privukla i izložba dece migrana iz SOS Dečijeg sela.

Kulturni centar je tokom 2017. posetio i veliki broj zvučnih imena. Kikinđani su tako učestvovali u književnoj večeri sa Isidorom Bjelicom i Mirjanom Bobić – Mojsilović, a besplatno su mogli da pogledaju i monodramu „Gospođa ministarka“ u izvođenju Ljiljane Stjepanović.

Proteklu godinu obeležili su i značajni infrastrukturni radovi u objektu ove ustanove.

-Prošle godine smo krečili hodnik i postavili zavese. Takođe smo u potpunosti renovirali toalet, od pločica i sanitarija do krečenja i farbanja. Izvedeni su radovi i u baletskoj sali, svlačionici i u dve učionice. Trenutno se renovira i svečana sala. Ove godine planiramo dosta toga da uradimo. Kupili smo šest stolova i petnaest stolica za učionice. U Galeriji smo postavili televizor i stalak za projektor, koji su nam bili neophodni, kaže direktorica Kulturnog centra Tanja Nožica.

Ove godine planirano je da se nastavi sa programom, koji će i u 2018. godini biti raznovrstan:

-Mi ćemo sezonu otvoriti predstavom „Od raja do beznjenice“, koja će biti odigrana 12. januara u Narodnom muzeju. Prvog meseca 2018. godine biće upriličene i promocije knjiga, a možda je najinteresantnije će biti predstava „Ljubav u doba kokaina“, koja će biti izvedena 29. januara za učenike osnovnih i srednjih škola, a prethodno će autorka knjige po kojoj je rađena predstava Simonida Milojković održati predavanje o narkomaniji.

U planu ove ustanove je da ove godine zaživi i nova manifestacija „Rašini dani“, koja će biti posvećena velikanu našeg podneblja Raši Popovu. Još uvek se ne zna kada će se ona održati, ali kako naša sagovornica ističe, ovo će biti jedan od načina da se odužimo ovom velikom autoru.