Raspisani izbori za seoske knezove

U skladu sa odredbama člana 22. Odluke o mesnoj samoupravi, predsednica Skupštine Grada Stanislava Hranjak raspisala je  u četvrtak, 16. novembra, izbore za predsednike mesnih zajednica: Banatska Topola, Banatsko Veliko Selo, Bašaid, Iđoš, Mokrin, Nakovo, Novi Kozarci, Rusko Selo i Sajan. Od danas počinju da teku rokovi za vršenje izbornih radnji. Izbori će se održati u nedelju 17. decembra 2017. godine u svakoj mesnoj zajednici, kao jednoj izbornoj jedinici.

Kandidate za predsednike mesnih zajednice mogu predlagati registrovane političke stranke i grupe građana čijeg kandidata svojim potpisima podrži najmanje 100 birača u mesnoj zajednici u kojoj se bira predsednik.Obrasci za podnošenje kandidature na izborima za predsednike mesnih zajednica biće objavljeni na zvaničnom sajtu grada Kikinde, najkasnije u roku od tri dana od dana raspisivanja izbora.

Izbore za predsednike mesnih zajednica sprovešće organi utvrđeni Odlukom o mesnoj samoupravi, i to: Komisija za za pripremu i organizaciju izbora za predsednike mesnih zajednica, Izborna komisija u svakoj mesnoj zajednici i Birački odbori na svakom biračkom mestu.