Radovi u Novim Kozarcima

U Novim Kozarcima u toku su radovi na rekonstrukciji ulica, koje su zbog dugogodišnjeg nemara bili u veoma lošem stanju. Najviše je oštećen put glavne ulice, odnosno Kralja Petra Prvog, koji je delom saniran:

-Trenutno se radi rekonstrukcija dela Ulice Kralja Petra Prvog, potez kod OŠ „Ivo Lola Ribar“. Taj deo puta bio je u zaista lošem stanju, na kojem se zadržavala kišnica i teško je bilo oticanje vode.  Sanirana je i Ulica Slavka Rodića u dužini od 750 metara, koja je po proceni inženjera takođe bila u veoma lošem stanju. Uloženo je oko 4 miliona dinara iz budžeta grada, to su bila planska, namenska sredstva, kaže Dario Petrić, privremeni predsednik MZ Novi Kozarci.

Za sledeću godina planira se sanacija još nekih ulica, ali to zavisi od budžeta. Planira se završetak puta kroz Nove Kozarce i da se reši jedan od gorućih problema ovog mesta, a to je završetak kapele u delu sela koji se zove Hajfeld.

Petrić ističe da visina sredstava, koja se dobijaju iz samodoprinosa, nisu velika. Ona pokrivaju troškove udruženja građana, kulturnih i sportskih društava.

Naš sagovornik posebno je ponosan što je Mesna zajednica uspela da sačuva FK „Slobodu“, koji je bio pred kolapsom. Evo i koji su prioriteti u narednom periodu. Ostali problemi Novih Kozaraca rešavaće se u skladu sa mogućnostima lokalne samouprave i mesne zajednice. Ovo selo poznato je po kulturnim dešavanjima i društvenim manifestacijama, a prva monografija Novih Kozaraca biće predstavljena 15. septembra u Galeriji „Zdravko Mandić“.