Radovi u Mesnoj zajednici Mokrin

U MZ Mokrin u toku je sanacija dela puta u ulici Ivana Milutinovića. Radovi se odvijaju u dve faze.

-U prvoj fazi put će se posuti tucanikom, nakon čega dolazi strugani asfalt. U delu ulice u dužini od 400 metara stari, dotrajali asfalt će potpuno biti uklonjen i biće presvučen novi. Za radove je opredeljeno četiri miliona dinara iz gradskog budžeta sa pozicije namenjene mesnim zajednicama – istakao je Goran Dumitrov, predsednik MZ Mokrin.

U MZ Mokrin prioritet je asfaltiranje ulica u kojima nema puta. To su pomenuta ulica Ivana Milutinovića, kao i delovi Železničkog Novog Reda i Arsenija Čarnojevića. Za sve ulice urađeno je preprojektovanje koje je usklađeno sa novim Zakonom o planiranju i izgradnji.

-Uradili smo dobar posao. Po milion dinara za radove obezbeđena su iz sredstava mesne zajednice i JP “Vode Vojvodine”. Imali smo idealne uslove za rad jer nije bilo padavina, tako da je kompletan posao kvalitetno urađen. Važno je skrenuti pažnju Mokrinčanima da ne ispuštaju otpadnu vodu u ovaj kanal – kaže Dumitrov.

Tokom leta završeni su radovi na kanalu K-1 koji odvodi kompletnu vodu iz Mokrina od begejskog do kanala DTD. Ukupno je očišćeno 1,3 kilometara kanala, a u toku je i čišćenje deponije u Mokrinu, rekao je predsednik mesne zajednice:

-Stalno radimo jedno te isto, što više čistimo, meštani sve više odlažu otpad. Još jednom apelujem na sve da otpad odlažu u kantama predviđenim za to, a ne na divljoj deponiji. Za tu lokaciju izradiće se plan detaljne regulacije za radnu zonu u Mokrinu. Imamo zainteresovanih investitora.

Do kraja godine planirani su radovi u Domu kulture i Omladinskom domu, kao i uređenje platoa ispred varoške kuće. Za Mokrin je ove godine iz budžeta lokalne samouprave opredeljeno sedam miliona dinara.