Radovi u Kulturnom centru

U toku su prostorna renoviranja u Kulturnom centru. Nakon više od deset godina, velika baletska sala će biti potpuno okrečena i osvežena. Kako smo mogli da čujemo od v.d. direktorice centra, Tanje Nožice nrki od ovih poslova   čekaju na realizaciju više decenija.

-Nakon višegodišnjeg čekanja i baletska sala je došla na red da se osveži i da dobije otpuno novvi izgled. Osim ove velike i često korišćene prostorije i toaleti na spratu će potpuno biti uređeni, na čega se čeka već 30 godina.

Početak septembra bi trebalo da počne u Kulturnom centru sa drugačijom binom. Naime radi se o tome da se baš bina često koristi u okvirima raznih manifestacija, ali predstavlja prostor koji je morao da pretrpi izmene u izgledu, zbog mogućnosti što bolje prilagođenosti nameni.

Osim rekonstrukcije, u planu je lakiranje bine, kako bi lakše mogla da se održava čistoća prostora, same bine, ali i celog dvorišta. U hodnicima Kulturnog centra, pored krečenja, urađena je nova rasveta. 16 novih led lampi zamenile su nekadašnje, podosta ruinirane svetiljke, koje su bile nepraktične, te je sada, što su roditelji i korisnici centra komentarisali, uz osetnu uštedu električne energije i ceo prostor daleko bolje osvetljen.