Radovi u Bašaidu u završnoj fazi…

 

Radovi na asfaltiranju ulice “4. oktobar” jedne od poslednjih ulica, koje nemaju asfalt, u Bašaidu su u toku. Naime, radi se o jednoj od dužih ulica, koja će od danas na potezu od 438 metara dobiti asfaltni sloj, za čega je iz buđžeta grada usmereno 2 miliona i 200 hiljada dinara.

Kako je naveo predsednik MZ Bašaid, Zoran Petrović, osim radova na popločavanju ulice, polako se radi i na realizaciji osmišljenog i planiranog jezerskog dela, koji su već u drugoj fazi, a li i zgrada MZ dobija svoj konačni izgled…

-Radovi, koji su u toku, trebalo bi da budi finiširani do kraja godine. Danas se odvijaju radovi, na asfaltiranju  u ulici “4. oktobar”, tačnije  jedan njen deo, zatim je u planu i realizacija završnih radova druge faze na jezeru. I radovi na fasadi zgrade   MZ bi trebalo da uđu u poslednju etapu…

 

 

Ove godine su urađene sve bankine u poprečnim ulicama, a ono što je često problem i u većim gradovima, u Bašaidu se trude da svake godine odrade, do početka zimskog perioda, a radi se o saniranju 400 kvadarata udarnih rupa.

 

Osim ovih radova i jedan od najlepših sportskih terena u regionu, stadion FK “Vojvodina” će dobiti i planirani video nadzor.

 

 

Kako je Petrović rekao, očekuje da će na proleće moći da se uradi još noseći stub apside, u seoskoj crkvi.

 

Da podsetimo, Rekonstrukcija jedne od najviših i najlepših pravoslavnih crkava u Vojvodini, Hram Svetog Oca Nikolaja u Bašaidu, koja je podignuta davne 1788 godine za koju je uloženo nekoliko miliona dinara, započeta je 2013. godine, a plan je da svi radovi budu okončani tokom sledeće godine.