Radovi na bazenima u BVS-u

Bazeni u BVS koji su u sezoni otvoreni od pola deset i rade do 19 sati poslednjih par dana, zbog podosta snižene temperature vazduha nemaju posetioce, koji čekaju da se vreme stabilizuje. Za to vreme zaposleni u SC „Jezero“, pri  bazenima u ovom selu ne sede, već svaki slobodni trenutak koriste za sanaciju kvarova, nastalih u periodu vrelih dana. Bazen je praktično smešten u samom delu, takozvanog seoskog parka. Dosta zelenog rastinja i prijatna hladovima čini da je bazen atraktivan i za kupače, koji nisu žitelji BVS.

Prostor bazena najviše nadgleda i brine da sve bude urađeno kako treba, dugogodišnja radnica SC, Rosa Damjanić, koja je na recepciji već više od 35 godina. Sezona koja je počela 10. juna, trajaće do prve nedelje u septembru. Temperatura vode se meri dva puta dnevno, a nivo hlora na svbaka tri sata. 

Ovoga leta je najviša izmerena iznosila 30 stepeni, a ovih dana  25. Cena karte je 200 dinara, kako kaže Blanuša, a ove godine imaju novinu u vidu elektronske brave, čime je olakšana prohodnost na ulazu u bazen, a postoji i poseban ulaz za mame sa bebama, koje ulaze sa kolicima. Program koji je planiran odvija se tokom cele sezone, te je posetiocima omogućeno i da uživaju svakog dana. Za sutra su u planu „Igre na vodi“, te su pripreme u toku.