Radnici Le Belier-a skupili 2.300 eura za Kalinu

Humanost je spojila zaposlene u kompaniji Le Belier. Na inicijativu radnika prikupljena je značajna suma novca za pomoć Kalini Radnović.

Borba za Kalinin život se nastavlja. Ta poruka odjekivala je u mislima radnika kikindskog Le Beliera koji su želeli da učine više. Za svega nekoliko dana prikupili su 2.3oo eura i uplatili na račun roditelja mlade sugrađanke.

– Ja bih prvo istakao da smo svi ponosni što se to odigralo spontano i brzo. Prošle nedelje došle su mi dve radnice sa predlogom da skupimo novac, dogovorili smo se sa upravom i za kratko vreme prikupili smo 278.600 dinara i juče uplatili na račun oca Kaline i to odmah da ne bi čekali petnaest dana da legne plata. Humanoj akciji se pridružilo 454 radnika i to od radnika u proizvodnji do menaždmenta, kaže Vladimir Kubet, predsednik Samostalnog sindikata „Le Belier“.

Akiji su se odazvali svi oni koji dele tugu roditelja male Kaline, to su majke, očevi, oni koji tek planiraju porodicu, svi sa svojim životnim problemima, nadama, ličnim radostima, ljudi velikog srca.

– Ja bih želela da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovoj akciji, i prvenstveno pošaljem podršku i svu našu nadu u ozdravljenje Kalinino. Nadamo se da će ovaj put u Tursku njoj doneti neko bezbrižnije detinjstvo koje nije do sada imala, da će doći kući zdrava i da će nastaviti svoj život dalje ali zdravija. Svi smo vrlo emotivni, ja sam nedavno rekla da je Kalina postala naše dete, svih Kikinđana. Nije lako vreme, nije lako izboriti se za normalan život ali da smo kao pojedinci uplaćivali sredstva to ne bi bila ovolika suma, kaže Danijela Karanović, radnica iz pogona „Le Belier-a“

Ovo nije prvi put da radnike „Le Beliera“ okuplja zajednički humani cilj.

– Ja mogu da kažem pre nekoliko godina već bilo ovakvih rekacija kada smo takođe skupili značajnu sumu novca, dodaje Kubet.

Pored ovog novčanog izdvajanja, svi oni su na neki način već učestvovali u prikupljanju donacija za Kalinu, slanjem poruka, ubacivanjem novca u kutije, ličnim uplatama. Kalinina porodica sve je bliže sumi potrebnoj za operaciju na koju će morati da sačeka dok joj se trenutno zdravstveno stanje, koje ne uključuje osnovnu bolest ne stabilizuje.