PVK ŽAK brusi formu pred početak sezone

Poslednja nedelja priprema kikindskih vaterpolista je u toku. ŽAK brusi formu već mesec i po dana, a u nedostatku finansijskih sredstava, kikindski vaterpolisti nisu uspeli da odu nigde van grada na pripreme, već su treninge imali u Kikindi.

-Za formu mogu da kažem da je solidna. Naravno, mora se poraditi na fizičkoj spremi, ipak su to mladi igrači, koji idu u školu i ne možemo dva puta dnevno da treniramo. Spremnost se osetno podiže. Za sada tokom priprema nismo izgubili utakmicu, a nadam se da će tako biti i u prvenstvu, kaže Milorad Aleksić, trener i igrač ŽAK-a. On dodaje da se sastav u odnosu na prethodnu sezonu nije mnogo promenio:

-Igrački kadar veoma je sličan u odnosu na prošlu godinu. Jedino što smo doveli Vladimira Korovljeva iz Bečeja kao pojačanje, kojeg gledamo kao Kikinđanina, jer je već igrao u ŽAK-u. Imamo i perspektivne mlade igrače iz Zrenjanina. Budući da oni neće nastupiti u Prvoj B ligi, „ustupili“ su nam neke igrače. Tražili smo levorukog, a sa njim su došla dva momka da se oprobaju i ako izbore svoje mesto u timu igraće.

Prvi rival Kikinđana u novoj sezoni biće „Bečej“, jaka ekipa, koja je u protekloj sezoni bila vicešampion grupe:

-„Bečejci“ su prošle godine polusezonu završili na prvom mestu, dok su na raju prvenstva bili drugi. U pitanju je jaka i kvalitetna ekipa, takođe pojačana sa tri-četiri igrača. Doveli su i neke vaterpoliste iz Rusije. Mi ćemo odigrati najbolje što možemo i nadamo se pobedi, kaže Aleksić.

Ambicije kikindskog vaterpolo kluba jesu velike, ali i realne. Trener i igrači svesni su da je viši rang neophodna kako dobra igra i mnogo pobeda, tako i finansijska podrška:

-Ne mogu da kažem da su nam ambicije u rangu sa prošlogodišnjim, budući da je protkla sezona bila povolja za afirmaciju mladih igrača. Sada su nam apetiti donekle porasli. Želimo da zauzememo jedno od prva dva mesta i izborimo učešće u „final four“-u. Posle toga usledio bi razgovor sa Gradom, da se vidi da li postoji šansa da se povećaju sredstva i da se vidi da li uopšte vredi ulaziti u viši rang ili ne. Verujem da ćemo ako izborimo plasman u Superligu, uz pomoć Grada i lokalnih firmi, moći kvalitetno da nastupamo i u tom takmičarskom rangu, zaključuje naš sagovornik.

Vaterpolisti ŽAK-a prvu utakmicu igraju u subotu u Bečeju, a pred domaćom publikom igraće 25. novembra, kada budu ugostili ekipu „Valis“ iz Valjeva.