Prvi tim Tehničke škole

Učenici Tehničke škole na najrazličitiji način spajaju znanje sa kreativnošću. Najbolje je kada svoja mala remek dela uspeju da plasiraju na raznim nadmetanjima poput Nojman takmičenja u Senti na kom će sutra svoje radove demonstrirati šestorica učenika ove škole. Igor Radivojac jedan je od učenika, koji svojim trudom, maštom, ali i talentom pokazuju da mogu da urade nešto malo drugačije od onoga što se obično prema planu i programu radi u školi. Njegov patent je podosta neobičan:

-Gledao sam na internetu neke klipove i hteo sam da probam ja da tako nešto napravim. Ovo je sad klavir, nazvao sam ga ardino muzički instrument. Za ovaj projekat je trebalo nekih dva sata da se napiše kod i dva dana lemljenja, evo kao što je ovde na ploči i to je to.

 

 

Pametne sobe, led kocke, ali i neobični instrument, predstavljaju dela, kojim će se njih šestoro predstaviti u okviru Nojman takmičenja u Senti.

 

Nojman takmičenje je izazov za učenike Tehničke škole, na koje  odlaze već 12 godina u kontinuitetu i obično se vraćaju sa visokim priznanjima. Osim Radivojca, Vanja Miladinov je stvarajući svoj patent zamislio idejni plan za bolje osmišljenu koncepciju reklame, uz pomoć led lampe.

Takmičenje “Izazov za pet”se bavi rešavanjem studija slučaja namenjeno srednjoškolcima na teritoriji Srbije. Tim Tehničke škole je ušao u Top 10 na republičkom takmičenju.

 

 

 

I kada je matematika u pitanju ova škola ima svog predstavnika. Naime učenik Miloš Babić uspeo je da se plasira na republičko takmičenje. Učenici Tehničke škole su na takmičenju iz fizike ostvarili još jedan veliki uspeh. Petoro tehničara je osvojilo pet od šest prvih mesta u obe kategorije, čime su se plasirali za sledeči nivo takmičenja.