Prvi solistički koncert Vladimira Jakšića

Mladi Kikinđanin Vladimir Jakšić učenik je trećeg razreda srednje muzičke škole “Josif Marinković” u Zrenjaninu na odseku solo pevanje u klasi profesorke Ane Aleksić Šajrer. Naš sugrađanin održao je i solistički koncert u Narodnom muzeju, a kako ističe, drago mu je što je prvi samostalni koncert imao u rodnom gradu:

-Repertoar koji su Kikinđani imali priliku da čuju je raznovrstan. Tu su bile kompozicije klasičnih i domaćih kompozitora, a u izboru mi je pomogla moja profesorka. Imam omiljenu kompoziciju “Vergin tutto amor” od Frančeska Durantea i sa njom sam otvorio koncert .

Gosti na koncertu bili su sopran Danijela Kondić, uz klavirsku pratnju profesorica Tine Nikolovski i Marte Ronto. Jakšić nam je otkrio da su mu planovi da posle završetka srednje škole upiše Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu.

Želja mi je da posle završenog fakulteta odem u inostarnstvo gde ću se i dalje baviti pevanje. Voleo bih jednog dana da nastupim u operskoj sali u Milanu, ali do tada moram da uložim jako puno truda i rada – kazao je Jakšić.

S obzirom na neosporan talenat koji ima mladi bariton, ne čudi što je koncerta sala bila prepuna. Kikinđani su uživali u kompozicijama Handela, Šuberta, Mocarta, Rasinskog, Čajkovskog.