Prvi poraz „Kikinde Grindex” u sezoni: „Šamot 65” slavio sa tesnih 28:27

Loš vikend za muške rukometne klubove. „Kikinda Grindex“ doživela je prvi poraz u Superligi. Iako su imali vođstvo, Kikinđani su pali pod pritiskom i u Aranđelovcu izgubili od „Šamota 65“ tesnim rezultatom 28:27. Sreća nije bila ni na strani rukometaša mokrinske „Crvene zvezde“, koji su pred domaćom publikom izgubili od Apatina rezultatom 22:29, a poraz su pretrpele i igračice „Mokrina“, koje je u Debeljači „Spartak“ savladao 27:24. Zasijale su samo rukometašice „Kikinde“, koje su sa ubedljivih 42:23 pobedile „Radničkog“ iz Bajmoka.

Ni za lokalne fudbalske klubove ovo nije bio vikend za pamćenje. Pobede su ostvarile samo „Kozara“, koja je pred svojim navijačima jednim pogotkom slavila protiv „BAK“-a iz Bele Crkve i „Sloboda“, koja je istim skorom ostvarila pobedu u meču protiv „Radničkog“ iz Kovina. Sa druge strane, „Kikinda“ je pretrpela treći uzastopni poraz. Ovoga puta „Jedinstvo“ iz Banatskog Karađorđeva slavilo je na Gradskom stadionu sa tesnih 4:3. Pogodak je bio dovoljan i „Begeju“ da u Žitištu porazi ŽAK.

Vojvođanska liga Istok – 8. kolo

Kozara – BAK 1:0

Radnički – Sloboda 0:1

OFK Kikinda 1909 – Jedinstvo 3:4

Begej – ŽAK 1:0

Poraze su pretrpeli i lokalni timovi iz Područne lige Zrenjanin. „Polet“ je u Novom Miloševu izgubio od „Vojvodine“ rezultatom 2:1. „Deliju“ je pred domaćom publikom jednim pogotkom savladala „Crvena zvezda“ iz Vojvode Stepe, dok je istoimeni klub iz Ruskog Sela u Melencima poražen sa četiri gola.

Područna liga Zrenjanin – 8. kolo

Vojvodina – Polet 2:1

Delija – Crvena zvezda (VS) 0:1

Rusanda – Crvena zvezda (RS) 4:0

U šestom kolu Međuopštinske lige Kikinda – Žitište „Vojvodina“ iz Bašaida u Međi je remizirala sa „Proleterom“, dok je topolski „Napredak“ izgubio od „Rohama“ iz Nove Crnje rezultatom 0:2.

Međuopštinska liga Kikinda – Žitište – 6. kolo

Proleter – Vojvodina 1:1

Napredak – Roham 0:2

Ovog vikenda poraz su doživeli i kikindski stonoteniseri. „Galadska“ je u Nišu izgubila od „Medijane“ sa ubedljivih 4:0.