Prvi “Ludaja kup Kikinde” u organizaciji SU “Apolo”

Na streličarskom takmičenju, koje je u organizaciji SU „Apolo“ održano u u hali SC “Jezero”, pod nazivom Ludaja kup Kikinde, u 21 kategoriji se nadmetalo više od 120 takmičara, raspoređenih u 18 klubova.

Odluka Uprave Udruženja streličara „Apolo“je da svako takmičenje koje organizuju nazovu po znamenitostima grada Kikinde. Ovo prvo zvanično takmičenje je podržala gradska uprava, kako je naveo član GV Miodrag Bulajić,  s namerom da se ugoste uspešni streličari, koji predstavljaju uzor omladini, kako bi pokazali kakvu veštinu oni poseduju:

-Naš streličarski klub  “Apolo” ima preko 20 članova, od kojih četvrtinu čine pripadnice ženske populacije. Takmiče se u pionirskoj, kadetskoj i seniorskoj konkurenciji. Imaju dva licencirana trenera, imaju slabovide članove koji rade uz stručni nadzor trenera i predstavljaju jednu složnu streličarsku  porodicu. Ostvaruju zapažene  rezultate, osvajaju medalje, vice su šampioni ili šampioni države.

Ovakvo takmičenje ima odjek ne samo u Kikindi i okolnim mestima, vrlo je bitno na nivou celog regiona, smatra i načelnik SBUO Nikola Lukač:

-Vrlo bitno takmičenje i za sam grad ali i za region. Vidimo da su vrlo uspešni i nadamo se da će privući i mlade iz okruga. Zahvalnost SU”Apolo” što su  uspeli da organizuje ovakav Kup.  Na prvom takmičenju, koje je organizovano u SC „Jezero“ pod nazivom „Ludaja kup Kikinde“ takmičili su se strelci iz 18 klubova, u gađanju u mete, u dvoranskim uslovima, sa daljine od 18 metara. Takmičenje je prema mišljenju Zaviše Lučića, trener “Apola”, jedno od rekordnih kada je broj takmičara u pitanju:

-Zbog velikog broja takmičara organizovali smo turnir u dva termina. U drugom delu imamo i elimicaoni deo, gde je borba za medalju. Imali smo pomoć od raznih subjekata, među njima SC “Jezero” i Grad Kikinda. Naše udruženje predstavlja četiri takmičara

Nadmetanje se inače nalazi u kalendaru takmičenja Streličarskog saveza Srbije, na čega je pažnju skrenuo Dragan Svilanović, predsednik Streličarskog saveza Srbije.

 

Streličarsko udruženje “Apollo” osnovano je 11. novembra 2018. u Kikindi sa ciljem promovisanja streličarstva u lokalnoj sredini i šire. Ludaja kup Kikinde predstavlja dobru proveru pred državno Indoor prvenstvo, u strelilarstvu, koje će tradicionalno biti održano u Temerinu.