Prvi javni čas za polaznike Centra za talente…

U okviru prvog predstavljanja polaznika Centra za talente, pri grupi za učenje francuskog jezika,u Gimnaziji “Dušan Vasiljev” roditelji i polaznici su imali mogućnost da vide šta je do sada naučeno, te su najmlađi demonstrirali znanje osnovnog nivoa komunikacije. Kako je rekla profesorica francuskog jezika, Zorana Rackov, iako je francuski jedan od težih jezika, dosta je atraktivan i zanimljiv i najmlađima..

-MI smo ovde večeras, zato što se održava ovaj prvi javni čas. Ovde  mališani od pet do deset godina, kao i starija grupa predstavljaju svoje znanje. Mi radimo u okviru centra za talente, te nam je cilj da zainteresujemo pametnu i ambiciozne đake, kako bi što bolje zavoleli i naučili francuski jezik

 

Gimnazijalke, učenice prvog razreda Aleksandra Maksimović i Sara Trkulja, tematski su pripremile svoje prezentacije i u kratkim opisima upoznale prisutne sa vrstom jela i omiljenim gradom. Kako kažu, obe vole francuski jezik..

 

Centri za talente bave se edukacijom onih učenika koji su talentovani za pojedine oblasti i koji su marljivi. Oni ne rade po školskom programu, već svaki mentor donosi program za svoj predmet. U kikindskom Centru za talente svoje talnete besplatno mogu da usavršavaju deca iz celog Sevrnobanatskog okruga.