Prvi do Časnog krsta u Novim Kozarcima doplivao Drago Marković

Ni spoljna temepratura od jednog stepena u plusu, ni voda koja je bila dva stepena, nije obeshrabrila plivače koji su ispoštovali hrišćanski običaj i plivali za Časni krst u Novim Kozarcima. Od 13 učesnika, što je rekordan broj, prvi je do krsta doplivao 22-godišnji Drago Marković iz Novih Kozaraca.

-Samo učešće znači puno. Svi momci koji su učestvovali pobednici su i dokazali da mogu da odgovore izazovu – rekao je Drago Marković.

Ove godine Kozaračani su na jezeru “Strelište” ugostili i plivače iz Čoke i Novog Kneževca jer je u ovim mestima izostalo plivanje zbog epidemiološke situacije. Dr Srđan Ninčić, ortoped iz Novog Kneževca i Aleksandar Muidža iz Čoke, viši radiološki tehničar su zaposleni u senćanskoj Bolnici.

Jerej magistar Zvijezdan Ignjić paroh u crkvi Svetog Ilije istakao je da ga raduje što se svake godine prijavljuje sve više učesnika.

-Sveto Bogojavljenje je veliki praznik kada se pliva za Časni krst. Ovo je način da slavimo Gospoda, da pokažemo našu veru – precizirao je Zvijezdan Ignjić, jerej magistar.

U Novim Kozarcima plivalo se osmi put za Časni krst, a pored meštana ovom događaju prisustvovao je gradonačelnik Nikola Lukač sa svojim saradnicima. Organizatori su Srpska pravoslavna crkva i Mesna zajednica