Prve nagrade za virtualno preduzeće “Princess”

Ekipa Ekonomske škole osvojila je prvo mesto u kategoriji najbolji Web sajt i originalan katalog, na VII Republičkom sajmu virtuelnih preduzeća, održanom u Čačku. Učestvovalo je 25 ekonomskih škola iz Srbije i tri škole iz Ljubljane, Banja Luke i Pljevalja, čime je ovaj sajam dobio međunarodni karakter. Kako je za TV Rubin rekla profesorica ekonomske grupe predmeta Željka Miličić, učenici osnivaju svoja virtualna preduzeća i simuliraju rad u realnom privrednom okruženju. Uz primenu znanja teorije iz ekonomskih predmeta i praktičan rad, sprovodi se dualno obrazovanje, što je cilj i zadatak ustanove.

Učenice III2 razreda,  Aleksandra Đuričin, Teodora Vlahović i Jelena Salkai predstavile su delatnost, u okviru virtualnog preduzeća “Princes”.

Sajamsko poslovanje je jedna od aktivnosti učenika predviđena nastavnim planom i programom. Republički sajam virtuelnih preduzeća se organizuje svake druge godine prema kalendaru takmičenja i smotri učenika određenih obrazovnih profila srednjih škola, koji objavljuje Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja, a organizator sajma ove godine je bila Ekonomska škola iz Čačka. Takmičare je u 10 kategorija ocenjivao stručni žiri u čijem su sastavu bili predstavnici Privredne komore, poslodavaca, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Kragujevcu, Univerziteta Singidunum, kao i predmetni nastavnici.