Prvacima uručena edukativna knjiga “Pažljivkova pravila u saobraćaju”

Prvaci svih osnovnih škola na teritoriji grada Kikinda od lokalne samouprave i Agencije za bezbednost saobraćaja dobili su knjigu i bojanku „Pažljivkova pravila u saobraćaju.Tim povodom, član Gradskog veća, Milivoj Linjački, posetio je osnovne škole “Jovan Popović” u Kikindi i “Vasa Stajić“ u Mokrinu.

-Edukativni sadržaji u udžbeniku i bojanci važni su kako bi se prvaci i na ovaj način upoznali sa saobraćajnim propisima.Pored roditelja i učitelja koji konstantno deci skreću pažnju o tome da budu oprezni u saobraćaju i pridržavaju se pravila i lokalna samouprava je tu da učini sve da najmlađi učenici bezbedno stignu od kuće do škole i od škole do kuće. Tokom godine sredstava koja se vraćaju u budžet od naplate saobraćajnih kazni koristimo za ulaganje u saobraćaj, ali i za mnogobrojne akcije u cilju prevencije prevenciju – rekao je Linjački.

Deca su jedna od najugroženijih kategorija u saobraćaju.Zato je svaka akcija koja se sprovodi u cilju edukacije i podizanja nivoa saobraćajne kulture u ovom uzrastu, izuzetno važna.