Prva violina kikindskog orkestra “Atenditte” Larisa Kopić oduševila publiku Kulturnog centra

Larisa Kopić, prva violina orkestra „Attendite“, predstavila se sinoć kikindskoj publici u Kulturnom centru. Larisa je rođena u Beogradu gde i danas živi i radi ali je aktivan član orkestra Kulturnog centra. Jedan od njenih značajnih uspeha je prvo mesto na violinskom takmičenju „Carevčevi dani“ posle čega nastupa sa Narodnim Orkestrom RTS-a, Narodnim Ansamblom RTS-a i Velikim Narodnim orkestrom RTV Vojvodine. Ta pobeda možda je bila presudna da zavoli narodnu, izvornu muziku koju danas rado izvodi i obrađuje. Ipak, njena repertoarsku širinu je mnogo značajnija pa je publika sinoć imala priliku da uživa i u klasičnim izvedbama ali da čuje i brojne numere iz žanra svetske muzike.


Emocije su mi pomešane, jako sam uzbuđena i bilo mi je predivno. Veliko hvala i svim članovima orkestra koji su me pratili i mislim da smo pružili publici uživanje, rekla je Larisa na samom kraju svog prvog solistilčkog koncerta.

Larisa Kopić je osnovno i Srednje obrazovanje stekla u Muzičkoj školi „Mokranjac“ u Beogradu. Osnovne studije je završila na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, a Magistarske studije na Univerzitetu „Slobomir“. Uveliko se bavi pedagoškim radom a u daljim planovima kada je edukacija u pitanju je upis doktorskih studija. Tokom školovanja i studiranja je nastupala u mnogim simfonijskim orkestrima i kamernim ansamblima u zemlji i inostranstvu, a uporedo se bavila i etnomuzikološkim radom u Kulturno umetničkim društvima u Srbiji i u dijaspori.

– Violinu sam prvi put uzela u ruke sa 8 godina. Kao i većina devojčica želela sam da sviram klavir ali na sugestiju svoga oca izabrala sam violinu i znam da se nisam pokajala. Kada su neke moje dalje želje u pitanju moram da kažem da sam ih već mnogo ostvarila a one su uglavnom vezane za muziku i violinu, želim da unapređujem kvalitet, nastavim da čuvam tradiciju, obrađujem narodne pesme, nastavim sa serijom koncerata, unapređujem repertoar. Volim putovanja ali su mi i putevi vezani za violinu. Kikinđani su saradljivi i veoma prijatni, a grad je jako lep.

Ovom koncertu uskoro će moći da prisustvuje i publika u Pančevu, nakon čega je dalji plan da kikindski orkestar Atenditte na čelu sa Larisom Kopić obilazi dalje prvo Srbiju, a potom i region.