Prostorije FK “Borac” u novom ruhu

Zahvaljujući konkursu “Zajednici zajedno” kojim je NIS opredelio novac za infrastrukturne radove, Mesna zajednica Iđoš uložila je 1,9 miliona dinara u bolje uslove rada Fudbalskog kluba “Borac”. Rekonstrukcija je počela krajem marta i završena je ovih dana.

-Na stadionu su potpuno rekonstruisane prostorije jer je objekat bio u lošem stanju. Urađeni su zidarski i stolarski radovi, stara keramika zamenjena je novom, popravljene su hidrotehničke i strujne instalacije. Posebno nas raduje što je odnedavno sa treninzima počeo podmladak tako da imamo četrdesetak dečaka, ali i devojčica koji redovno treniraju – istakao je Miodrag Komanov, predsednik MZ Iđoš.

Za sredstva NIS-a zajednički su konkurisale Mesna zajednica Iđoš i sajanska OŠ “Mora Karolj” , a u susednom mestu oko 300.000 dinara uloženo je u teren za mali fudbal. I ove godine apliciraće se za sredstva na istom konkursu, a namera iđoškog kneza je da se projekat odnosi na postavljanje ograde i adaptaciju tribina na fudbalskom stadionu.

Posle više od 20 godina svih šest udruženja koja postoje i rade u ovom selu konačno imaju svoje prostorije.

-Prostor u Domu kulture dodelili smo udruženjima u skladu sa njihovim potrebama. U toku je betoniranje pojedinih prostorija kako bi meštani mogli da ih koriste. U ovom poslu veliku pomoć imali smo od Srpske napredne stranke i firme “Graditelj”. Dom je dugo propadao i treba dosta ulaganja – rekao je Komanov.

U narednom periodu planirana su i značajnija ulaganja.

-Ovog leta planirano je asfaltiranje ulice Jovana Popovića u kojoj nema čvrste podloge. Rekonstruisaće se postojeće staze, a biće izgrađena i nova pešačka staza pored groblja, kao i parking – dodao je iđoški knez.

Komanov ističe da se planira i postavljanje dečijeg igrališta, koje će se nalaziti u blizini Lovačkog doma. Ove godine mesna zajednica raspolagaće sa 6,6 miliona dinara. Najvećim delom to su sredstva iz gradskog budžeta namenjena selima, a ostatak je mesni samodoprinos.