Proslavljeni Dan sela i Dan škole u Bašaidu

Proslavljeni Dan sela i Dan škole u Bašaidu

U prisustvu meštana, predstavnika gradske vlasti i gostiju u Mesnoj zajednici Bašaid obeležen je 1. oktobar, dan kada je ovo mesto oslobođeno u Drugom svetskom ratu. Svečanosti koja je organizovana tim povodom prisustvovala je i zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić.

-Pravo je zadovoljstvo biti u Bašaidu kada se proslavlja Dan sela i Dana škole. Grad Kikinda ulaže i planira i dalje da investira u razvoj Bašaida. Zajedničkim snagama možemo ostvariti ono što planiramo da Bašaid bude dinamično mesto razvoja, gde će mladi ostajati da žive i zasnivati porodice. Duboko verujem da dolaze dani kada će biti lepši i bolji život u Bašaidu –rekla je Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika.

Predsednik Mesne zajednice Bojan Mikalački zadovoljan je onim što je urađeno u selu od početka godine.

-Uskoro očekujemo završetak radova na sportskom terenu u OŠ „1. oktobar“, završena je sala u Bikaču, a u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kapele. Osim tog JP „Putevi Srbije“ izrađuju tehničku dokumentaciju za kružni tok na izlazu iz sela prema Melencima. Sledeće godinu u planu je asfaltiranje dve ulice u Bikaču i izgradnja kapele – rekao je Bojan Mikalački.

Proslavljen je i dan OŠ “1. oktobar”. Za tu priliku đaci, ali i deca iz vrtića „Maslačak“ su pripremili kulturno-zabavni program.

-OŠ „1. oktobar“ proslavlja svoj 74. rođendan. Obrazovno-vaspitni rad na ovom prostoru se odvija bezmalo 2,5 veka. Škola ima više od 300 učenika raspoređenih u 17 odeljenja. Ponosimo se svim našim nekadašnjim, a i sadašnjim đacima – napomenuo je Mirko Vlajkov, direktor OŠ „1. oktobar“.

Ovom prilikom položeni su venci na spomenik borcima u centru sela, a dodeljene su i plakete i zahvalnice meštanima i ljudima koji su pomogli da Bašaid bude lepše i bolje mesto za život.Plakete su pripale Vodoprivrednom preduzeću „Gornji Banat“, DVD i pojedincima Neši Andrejeviću i Vojislavu Mrkšiću. Zahvalnice su uručene Građanskom udruženju „Bašaid“ i Karate klubu „Bašaid“. U okviru Dana sela prvi put je priređeno takmičnje u pravljenju krofni.Doprinos „Krofnijadi“ dala su udruženja žena iz Česterega, Aleksandrova, Krajišnika, Banatske Topole, Aradca, Elemira, Melenaca i Kumana.