Proslavljen Dan sela i Dan škole u Bašaidu

U prisustvu meštana, predstavnika gradske vlasti i gostiju u Mesnoj zajednici Bašaid obeležen je dan kada je ovo mesto oslobođeno u Drugom svetskom ratu. Svečanosti koja je organizovana tim povodom prisustvovala je i zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić.

 

-I u ovakvim svečanim trenucim ističemo koliko je lokalnoj samoupraviu važno da pomogne razvoj svih sela. Gradska uprava zalaže se za jednak razvoj i grada i sela što smo do sada pokazali na mnogim primerima i kroz planove i programe. I u narednom periodu zajednički ćemo raditi na rešavanju svih problema – istakla je Bosiljka Srdić.

Predsednik Mesne zajednice Bojan Mikalački zadovoljan je onim što je u proteklih devet meseci urađeno u selo:

-U Bašaidu je izgrađena pijaca i parking, rekonstrusana je staza u centru sela sa obe strane. Sredstvima dobijenim na konkursu NIS-a “Zajednici zajedno” uređen je krov na stadionu FK “Vojvodina” i rekonstruisane su tri svlačionice.

Prioritet u narednom periodu biće izgradnja kapele.

U planu je i sanacija ulica Jove Jurišina i Jovana Popovića u Bikaču – rekao je Mikalački.

Povodom dana sela dodeljena su priznanja: Slavici Ćorić, Tomislavu Milinu i Draganu Felbabu dok su zahvalnice pripale Stevanu Saravolcu, Đuri Džajski, Ljubomiru Stevanovu, Danijelu Saravolcu i Živojinu Felbabu.

Proslavljen je i dan OŠ “1. oktobar”. Za tu priliku đaci su pripremili kulturno-zabavni program.