Proslavljen Dan grada

Prvi put je kao Dan grad obeležen 28. decembar , dan kada je 1892. godine Velika Kikinda proglašena za grad sa urađenim senatom u prisustvu gostiju i predstavnika društvenog, političkog, privrednog, kulturnog, sportskog života grada. Tom prilikom gradonačelnik Pavle Markov uručio je priznanje Godišnja nagrada za uloženi trud, zalaganje i postignute rezultate najzaslužnijim pojedincima i preduzećima.

U ime nagrađenih zahvalila je učiteljica Desanka Ristić nagrađena gradskim priznanjem „dr Pavle Kenđelac“, za izuzetne rezultate postignute u vaspitno – obrazovnom i radu sa decom Kikinde. Gradsko priznanje„Jovan Ćirilov“, za izuzetan doprinos očuvanja kulturnog i pozorišnog identiteta Kikinde pripalo je Savi Savinu Moci. Priznanjem „dr Ranko Petrović“, za požrtvovanost u medicini i brigu o građanima Kikinde, nagrađena je dr Draginja Markovljev, dugogodišnji medicinski radnik, specijalista infektologije i predavač u mediciskim školama. Dala je izuzetan doprinos razvoju i unapređenju zdravstvenog sistema u našem gradu.

Za promociju i predstavljanje grada Kikinde u svetu, priznanje je dobio Milan Ružić.Od 2007. godine aktivno učestvuje u očuvanju zimovališta sova u Kikindi, kao i promociji grada kao najvećeg zimovališta sova ušara na planeti. Njegovim angažmanom u Kikindu su došli BBC, Dejvid Linde, vodeći svetski ekspert za zaštitu ptica i novinar.Gradskim priznanjem „Nika Mirkov“, za izuzetan doprinos razvoju sporta u Kikindi, nagrađen je golman MRK „Kikinda Grindeks“, Slavko Miškov.U sezoni 2016/17. proglašen za najbljeg golmana Super B lige. Ove godine u konkurenciji za najboljeg golmana ARKUS lige. Priznanjem „Stefan Bon“, za dugogodišnji preduzetnički rad i primer društveno odgovorne firme, nagrađujena je firma “Morar”, čiji je vlasnik Aleksandar Pandurov. Preduzeće ima nekoliko delatnosti od kojih je dominantna linija prehrambene industrije, najviše pekarskih i konditorstih proizvoda.