Proslava 23. Kikinog rođendana

Crtanjem rođendanskih čestitki, otvaranjem izložbi i radionicama počeo je ovogodišnji „Mamutfest“. Mamutica Kika pre 23 godine pronađena je u glinokopu fabrike „Toza Marković“ i od tada je jedan od simbola Kikinde.Otvaranju „Mamutfesta“, manifestacije koja traje 13 godina i ustanovljena je kako bi se svake godine neki novi klinci upoznali sa Kikom, prisustvovala je predsednica Skupštine grada Kikinde Stanislava Hrnjak.

-„Mamutfest“ je postigao cilj, da uključi naše mališane u programe koje Narodni muzej organizuje. Kada od malih nogu učite decu da dođu u muzej, da imaju programe i aktivnosti prilagođene njihovim interesovanjima i uzrastu, tada će uvek dolazaiti i poštovati ovu kulturnu instituciju – istakla je Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada Kikinde.

Svake godine program je bogatiji novim sadržajima.

-Mamutfest osmišljen je 2007. godine po završetku projekta „Kikindski mamut“. Cilj joj je promocija i brendiranje mamutice Kike, kao i korišćenje kulturnog nasleđa – dodala je Lidija Milašinović, direktorica Narodnog muzeja.

U okviru „Mamutfesta“ otvorene su dve izložbe ilustracije autorke Maje Veselinović i „Skockani“ izložba Kluba ljubitelja lego kocki.

Za sutra je u 10 sati zakazan koncert za bebe, nakon čega je „Bazar muzeja i ideja“ na kom će se predstaviti sedam muzeja iz naše zemlje. Od 16 sati je Kulturociklin predstava i radionica za decu od 12 do 18 godina. U isto vreme je i „Lov na mamuta“ , streličarska radionica kluba „Apolo“ i zabavni program za najmlađe.