Promovisana knjiga “Pokušaj života” Milene Živkov

Knjiga „Pokušaj života“ autorke Milene Živkov, inače članice Gradskog veća, predstavljena u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“. Prvoj promociji prisustvovao je veliki broj sugrađana, a mlada autorka istakla je da se nada da će njeno delo naći put do sve većeg broja čitalaca.

“Pokušaj života“ je zbirka sedam kratkih priča o junicama koji traže svoju sreću. Na žalost, moji junaci često ne nalaze sreću. Razlog tome je što nisu dovoljno hrabri da učine još jedan korak koji ih deli do sreće – rekla je Milena Živkov.

Junake ovog dela svi poznaju, napominje Milena Živkov.

Moji junaci su realni, a svako od nas može da se pronađe u situacijama koje opisujem. Veliku inspiraciju za moje priče pronalazim i u muzici koju slušam, ljudima koji me okružuju i svakodnevnim situacijama. Knjiga je nastajala iz više faza i sve priče su nezavisne jedna od druge – precizirala je Milena Živkov.

Pored autorke o knjizi su govorili recenzenti Viktor Škorić i Mladen Đuričić.

-Bio sam recenzenzent i prve Milenine knjige i moram da primetim da se kod nje veoma vidi književni napredak. Nadam se da će „Pokušaj života“ pronaći svoje čitaoce, a za to je važna dobra promocija autora. Dopašće se publici iz razloga što je pisana jednostavnim stilom, jezikom kojim se služimo svaki dan, a ljudi opisani u knjizi su u našem okruženju – rekao je Đuričić