Promovisan prvi broj časopisa “Dragoljupče”

U prisustvu dece, vaspitača, gostiju, ali i simpatičnog Dragoljupčeta kom je glas pozajmio nastavnik Miroslav Grujić promovisan je časopis Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“. Deca su bila inspiracija da se pokrene „Dragoljupče“ , rekla je direktorica Svetlana Milić. Ona je napomenula da je list osmišljen sa ciljem da pomogne predškolcima da lakše i brže savladaju pripremni predškolski program i polazak u školu. Danijela Abazi napominje da su teme birane pažljivo, a da se stručni tim rukovodio time šta je roditeljima potrebno kao podrška u radu sa decom.

-Redakciju čine vaspitači koji su predsednici stručnog aktiva. Ima ih šest koliko ima i stručnih metodika koje se realizuju u vrtićima. U osnovi časopisa je naša želja da da pružimo pomoć roditeljima u pripremi dece za polazak u školu. Ovo je jedan od načina da roditelji na kvalitetan i interesantan način provedu svoje vreme sa decom – istakla je Danijela Abazi, vaspitačica i članica redakcije.

Lik Dragoljupčeta osmislila je vaspitačica Dobrila Simulov, a pesme koje se nalaze u časopisu napisala je vaspitačica Zorica Despotov. Časopis je preveden i na mađarski jezik, a u ovom izdanju pesme je napisala zamenica direktora Eržebet Savanović. Pomenute pesme recitovala su deca iz vrtića „Dečija radost“ iz Kikinde i „Neven“ iz Mokrina.

-Časopis je objavljen i na mađarskom jeziku i to je prevod srpskog izdanja. Sam prevod bio je veliki izazov za mene, ali kada radite nešto što je lepo i korisno nije teško – rekla je Eržebet Savanović.

U redakciji su i urednik Milan Ivetić, lektor Radmila Miškov, zamenica urednika, Branislav Francuski, tehnički urednik kao i vaspitači: Jelena Stojanović, Mila Sandić Vasić, Zorica Despotov, Persida Jokić, Danijela Abazi, Sandra Marković, Aleksandra Ludajić,psiholog Branka Grahovac i pedagog Robert Vunjak.

Od prve do zadnje stranice autori su vaspitači, dok su autori rubrike „Kefalice“ deca. Deca će moći da vežbaju grafomotoriku putem zanimljivih zadataka, tu su predlozi za slušanje muzike, ali i fotografije sa manifestacija na kojima su učestvovali mališani ove ustanove. Rubrika „Poklanjam-tražim“ ima humanitarnu notu i realizovaće se u svim objektima. Časopis će izaziti na svaka dva meseca.