Prolom i Lukovska Banja u ponudi penzionerima

 

Kikindsko Udruženje penzionera će od ove godine, zbog velike zainteresovanosti svojih članova, u ponudu  uvrstiti i mogućnost lečenja u Prolom i Lukovskoj Banji.

Mogućnost odlaska i lečenja u Prolom i Lukovskoj Banji biće omogućeno zainteresovanim penzionerima, rekao je predsednik kikindskog Udruženja penzionera Velizar Silvester i dodao da će članovi udruženja nakon sklapanja saradnje sa predstavnicima banjskog programa imati i posebne pogodnosti.

Cilj države je da se razvija banjski turizam, a jedna od načina, kako bi banje dobile na svojoj atraktivnosti, svakako su i subvencije penzionera vaučerima na 5000 dinara. Uz te vrednosne vaučere, ovoj populaciji su omogućene i još neke od pogodnosti, rekla je PR menadžerka kompanije Planinka, Tanja Matijević…

-Mi smo došli da predstavimo sve te naše ponude i sadržaje. Inače, imamo jako dobru saradnju sa udruženjima iz Vojvodine. Sa penzionerima iz Čoke, Ade, zatim udruženja iz Novog  Sada, Sente. Pozitivni su utisci, tako da nam je namera i da ostvarimo saradnju sa Kikindom.

Za organizovane grupe u ponudi su posebne cene, koje su niže od komercijalnih cena, a postoji i mogućnost olaćanja u 12 rata. Svaka organizovana grupa ima slobodan ulazak u banjske velnes centre, zatim organizovane izlaske, kao i posebne animatore koji vode računa o boravku svih gostiju. Prolom banja poznata je po lečenju bolesti bubrega i mokraćnih puteva, a započet je program za efikasno otklanjanje kamena i peska u bubrezima. U Lukovskoj banji rade na programu za jačanje kostiju i ublažavanje problema izazvanih osteoporozom, a termalna voda ove banje pogoduje lečenju bolesti koštano-zglobnog sistema.