Prolećno uređenje grada

U toku je uređenje pijace na Mikronaselju čiji je cilj da prodavci i kupci imaju bolje uslove za prodaju i kupovinu. Građani koji žive u ovom delu grada uputili su žalbu lokalnoj samoupravi.

-Problem je bio u otvorenoj ogradi tako da su vetar, sneg i kiša umnogome otežavali rad prodavaca. Sada su postavljene leksan ploče koje će doprineti boljim uslovima rada – rekla je Bosiljka Srdić,zamenica gradonačelnika.

Prodavci su više nego zadovoljni novinom na pijaci, a u radove koje izvode zaposleni u JP “Kikinda” uloženo je oko 400.000 dinara.

U 2016. gradska uprava uradila je detaljne planove prolećnog uređenja grada za tekuću godinu.

-Utvrdili smo da je van funkcije 37 klupa, koje su sada uređene, a postavljeno je i 25 kanti za otpatke – rekla je Bosiljka Srdić.

Osim klupa koje su premazane zaštitnim premazom, ofarbana je česma popularna “žabica” na Mikronaselju. Za ove poslove izdvojeno 275.000 dinara. Uskoro će početi i postavljanje žive ograde oko OŠ “Žarko Zrenjanin”. Novina je što će oko Bloka GA 5 u centru grada biti postavljene klupe i posađeno cveće.Tokom prolećne sadnje posađeno je više od 16.000 cvetnica na 11 lokacija. I sa predstavnicima svih devet sela razgovorano je o uređenu naseljenih mesta.