Projekat “Play Mobile” doneo interaktivnu predstavu

Asocijacija “Kulturanova” iz Novog Sada, “Di Mini Teatro” iz Francuske, “Pro Progressione” iz Mađarske i MAGMA iz Rumunije u saradnji sa Pozorištem “Lane” u Kikindi realizuju projekat “Play Mobile”. Projekat se sprovodi u četiri države i 12 gradova. Krajnji cilj je postavka 12 predstava na otvorenom prostoru, a osnovna ideja je da mladi učesnici preispitaju svoje granice. U realizaciju su uključeni glumci Pozorišta “Lane” , a rediteljka predstave je Đulija Filakanapa iz francuskog “Di Mini Teatra”:

 

 

 

 

 

 

 

 

-Glumci su se fokusirali na pitanja vezana za ravnopravnost polova. Biće i dosta magijskih tema u predstavi.

Projekat “Play Mobile” podržali su “Kreativna Evropa” Evropske komisije i Ministartsvo kulture Republike Srbije, a jedan od partnera je i Asocijacija “Kulturanova” iz Novog Sada.

-Želimo da se fokusiramo na stvaranje umetničkih sadržaja u manjim sredinama. Najčešće su bogati kulturni sadržaju fokusirani na veće gradove, tako da je naš cilj bio da i manja mesta imaju iste mogućnosti kada je kultura u pitanju – istakla je Irena Čučković, Asocijacija “Kulturanova”

Angažovano 15 polaznika iz Kikinde, a naš grad prvi je u kom će biti održan performans. Aleksandar Maletin, Pozorište “Lane” dodao je da su mladi kroz pripremu ove predstave stekli nopva iskustva.

Početak predstave je zakazan za 20 sati. Prvi performans biće održan u delu trga kod nekadašnje “Vojvođanske banke”.