Program „Zajednici zajedno“ već 10 godina u našem gradu

Program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ sprovodi se u našem gradu već deset godina. Ovaj jubilej proslavljen je svečanim programom u Narodnom muzeju, gde su čelnici grada Kikinde i kompanije NIS podsetili mnogobrojne zvanice kako je izgledala saradnja koja traje čitavu deceniju:

Sama rečenica „10 godina saradnje govori puno“, a ja bih istakla da je teritorija grada Kikinde po svom prostoru najbogatija nalazištima nafte i gasa i samim tim mesto koje je najviše eksploatisano. Stoga je i naša saradnja sa NIS-om drugačija u odnosu na druge gradove. Ona se ne ogleda samo kroz projekte „Zajednici zajedno“, već ta saradnja datira decenijama unazad. Podsećam na vreme kada je NIS bio simbol uspeha, motor razvoja grada i izgradnje Kikinde, naglasila je zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić.

Novo doba donelo je i novi način saradnje. Već deceniju to se čini kroz društveno odgovorne projete, usmrene na boljitak celokupne zajednice:

-Naftna industrija i danas ulaže u Kikindu kroz program „Zajednici zajedno“, što je od velikog značaja za našu sredinu. Posle deset godina su se stekli uslovi i razvila dobra osnova da se ta saradnja unapredi i podigne na viši nivo. Prošle godine smo kroz program „Zajednici zajedno“ dogovorili smo izgradnju foajea Narodnog pozorišta, kao i druge projekte koji se trenutno nalaze u finalnoj fazi. U vremenu koje dolazi, nadam se da ćemo nastaviti i unaprediti saradnju, na zadovoljstvo naših građana, zaključuje zamenica gradonačelnika.

Na svečanosti je prikazan i film, u kojem je istaknuto da je NIS u Kikindu u proteklih 10 godina uložio više od 170 miliona dinara i sa lokalnom samoupravom realizovao 156 projekata, koji su unapredili uslove života i rada u našem gradu. Tokom prošle godine 17 miliona dinara opredeljeno je za pet projekata iz oblasti sporta, kulture, nauke i obrazovanja:

-Kompaniji je veoma drago što je lepo prihvaćena u Kikindi, jer je Kikinda naš poslovni partner i prijateljski grad. U pravu ste kada kažete da mi potpuno drugačije vidimo Kikindu, zato što su ovde naše instalacije koje su glavni deo biznis procesa, a to je istraživanje i proizvodnja. U narednom periodu nastojaćemo da mi budemo još uspešnija kompanija i da zajedno podelimo radost uspeha, a to ćemo učiniti kroz ovako lepe projekte iz „Zajednici zajedno“ i tako što ćemo život praviti boljim, ističe direktor Pogona „Severni Banat“ Milan Borenović.

Program „Zajednici zajedno“ realizuje se već 10 godina u 11 gradova i opština širom Srbije. „Mamut fest“, „Dani ludaje“, festivali „Ta se pesma ljubav zove“ i FENOK neke su od manifestacija koje su u proteklih 10 godina imale podršku putem programa „Zajednici zajedno“, a kroz isti su finansirani su i infrastrukturni projekti poput sanacije terena Odbojkaškog kluba Kikinda, opremanje kabineta za hemiju u OŠ „Jovan Popović“ i uređenje vrića „Šilja“ u Novim Kozarcima.

Obeležavanje jubijeja uveličali su nastupi Dečijeg hora „Čuperak“ i Akademskog društva za negovanje muzike „Gusle“.