Program „Kreativna Evropa“ predstavljen u Ateljeu „Terra“

Info dan Kreativna Evropa, u organizaciji Deska Kreativna Evropa iz Novog Sada i kikindske „Terre“, održan je na prostoru Ateljea „Terra“. Prezentacijom su obuhvaćene teme vezane za mogućnosti finansiranja projekata iz fonda Kreativna Evropa u okviru novog poziva za apliciarnje za 2018. godinu.

-U pitanju je najveći evropski fond za projekte u oblasti kulture. Predstavili smo program i same mogućnosti za finansiranje projekata iz oblasti kulture institucija i organizacija iz Srbije, kaže Luka Kulić iz Muzeja savremene umetnosti iz Novog Sada i dodaje da proogram nudi bolje finansijske mogućnosti za realizaciju projekata, a to su budžeti s kojima mi nismo u mogućnosti da radimo.

Postoji i mogućnost za projektno partnersko sarađivanje sa institucijama iz inostranstva. Ono što se očekuje od naših institucija i organizacija su partnerska saradnja i promocija različitosti i bogatsva evrospke kulture na širem geografskom planu.

Naš grad i „Terra“ nisu slučajno odabrani za prezentaciju ovog programa. Kikinda je jedan od većih gradova u Vojvodini, koji ima potencijal i institucije i organizacije koje imaju šta da ponude i na ovom planu. Pored toga, „Terra“ je mesto koje ima posebnu poziciju i međunarodnu priznatost.