Produženo daljinsko grejanje

Najavljivani ledeni talas i temperature u minusu pogodile su i našu sredinu, a JP “Toplana” pripremilo se za vremenske neprilike jer je jutros u pet sati i 30 minuta izmerena najniža temperatura ove zime minus 20, 3 stepena. Zaposleni u ovoj firmi sedam dana ranije intervenisali su u Mikronaselju, centru grada i u Hajduk Veljkovoj ulici kako bi spremno dočekali hladne dane.

-To je doprinelo da ove nedelje, tokom hladnog talasa, nismo imali većih problema. Od juče stanove grejemo 24 sata i jedini problem koji se pojavio nije bio direktno vezan za “Toplanu. Naime ujutro oko četiri sata nestalo je struje tako da nije radila ni naša kotlarnica u ulici Svetozara Miletića. Oko osam sati struja je došla i pomenuta kotlarnica ponovo greje stanove – istakao je Miroslav Čičulić, direktor JP “Toplana”.

Grejanje će biti produženo i tokom narednih dana.

-I danas ćemo duže grejati. Ipak, neće biti potrebe da kotlarnice rade celu noć. Grejanja će biti do 23 sata, da bi ponovo krenuli oko pola pet sutra ujutrokaže direktor “Toplane”.

Na naše pitanje da li će građani osetiti na računu to što se greju duže Čičulić je rekao:

-Računi neće biti uvećani jer duže grejemo.

Juče je zabeležena rekordna potrošnja gasa u odnosu na proteklih 10 godina. Potrošeno je oko 42.000 kubika. Za februar je prosečna potrošnja oko 25.000 metara kubnih.