Prikazani rezultati Škole za trudnice i promovisana Škola roditeljstva

U Kulturnom centru promovisani su rezultati šestomesečnog rada Škole za trudnice. Predavanjvlcsnap-2016-12-02-14h44m38s248a su počela juna ove godine, a njen osnivač je Dom zdravlja Kikinda. Prostorije u kojima se održavaju predavanja nalaze se u Kulturnom centru. Evaluacioni list pokazao je da su sve polaznice Škole, njih 45, bile zadovoljne predavačima i da su im predavanja pomogla da se spreme kako za sam porođaj, tako i za ono što neposredno nakon toga dolazi.

Akcenat je stavljen na dojenje, a prema rezultatina sprovedene ankete, 100 odsto majki bilo je spremno i želelo je da doji svoje bebe, ističe Olivera Vučković Popov, koordinator Škole za trudnice i glavna sestra Patronažne službe.

Predavanja u Školi za trudnice, a sada i u Školi roditeljstva drži ceo tim stručnjaka, odnosno ginekolozi, pedijatri, stomatolozi, babice, patronažne sestre, kao i pravnike, koji mladim roditeljima pomažu prilikom obavljanja birokratskih procedura. Osim na decu mlađeg uzrasta, planirano je da se Škola roditeljstva proširi i na rad sa osnovcima i srednjškolcima.