Priča i crtež u znak ludaje

Ovogodišnji literarni konkurs je raspisan u organizaciji Kancelarije za turizam i Narodne biblioteke „Jovan Popović“. Kako je navela predsednica žirija, Kristina Ember profesorica bibliotekarka, stiglo je blizu osamdeset radova, a tema je bila klasična „Ludaja lepotica naših njiva“.

Stiglo je 75 radova, na srpskom i 15 na mađarskom. Deca pišu svake godine. Što se tiče kvaliteta radova,  bili su prilično dobri. Odabir je bio na osnovu kvaliteta, stila, gramatičke pismenosti. Imali smo dve kategorije, od prvog do četvrtog i od četvrtog do osmog razreda.  Kvalitet, kod dece, koja se svake godine prijavljuju i učestvuju je nekako već potvrđen…

 

 

 

Najbolji rad na srpskom jeziku je napisala Janja Jovanov, u kategoriji od prvog do četvrtog razreda, od četvrtog do osmog je bila najbolja Dragana Danilović. Na mađarskom jeziku je najbolji rad napisala Vanesa Novak, a u starijem uzrastu je najbolja bila Aniko Kovač.

 

I u okviru literarnih radova, navela je Marijana Mirkov, koja je sa Miroslavom Kojić bila u sastavu stručnog žirija, ove godine je primetan manji broj pristiglih crteža.

-Dani ludaje počeli su onako kako treba, likovno literarnim konkursom. Pristiglo  je manji broj radova, ali je zato žiri odlučio da dodeli više nagrada. Za nas su u kategoriji predškolaca svi osvojili nagrade, kao i u kategoriji osnovaca, svi su najbolji..

 

 

Žiri je odlučio da ove godine podeli u okviru osnovaca osam ravnopravnih nagrada, kao i u kategioriji predškolaca, za koje je podeljeno deset ravnopravnih nagrada.