Predstavnica američke ambasade oduševljena Suvačom

Ataše za kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Erika Kin, bila je u neformalnoj poseti Kikindi. Među prvim utiscima o Gradu, kod naše gošće, prevladalo je oduševljenje Suvačom.

Plod ove posete može biti dobijanje sredstava iz Fonda Ambasade SAD-a za kulturu, koji bi poslužili restauraciji Suvače.
wp_20161118_12_46_52_pro

-Oduševljena sam i Kikindom i Suvačom. Deluje mi pomalo neverovatno da su ljudi ranije ovo radili bez tehnoloških inovacija i kompjutera koji su danas nezamenjivi. U planu je pomoć Kikinđanima da apliciraju za sredstva Ambasade SAD-a namenjenih za kulturu, kako bi se dovršila restauracija ovog zdanja, rekla je Erika Kin, ataše za kulturu u Ambasadi SAD

S obzirom da je ranije dovela muzičke izvođače na novosadski festival uličnih svirača, izrazila je želju da isto učini i naredne godine na Suvača festu. Njena misija u Srbiji je da promoviše američku kulturu, ali i da pomogne promociji srpske kulture.

U nastavku posete, upriličen je razgovor sa predstavnicima Gradske uprave i članicama udruženja „Suvača“, a imala je priliku i da proba banatsku hranu.