Predstavljena organizacija “Dostignuće mladih Srbije”

Severnobanatski upravni okrug u saradnji sa Zavodom za unapređenje, obrazovanje i vaspitanje Republike Srbije i Inicijativom „Dostignuće mladih u Srbiji“, održao je sastanak na kome je predstavljena buduća obuka nastavnika srednjih škola na teritoriji Severnobantskog upravnog okruga. Sastanku su pored Nikole Lukača, načelnika Severnobanatskog upravnog okruga, Bosiljke Srdić, zamenice gradonačelnika Kikinde, prisustvovali i direktori svih srednjih škola iz: Kikinde, Kanjiže, Sente, Ade, Čoke, Novog Kneževca, Novog Bečeja, Nove Crnje kao i Vitomir Radak, predsednik aktiva direktora, Dejan Karanović direktor Centra za stručno usavršavanje i predstavnik Doma učenika srednjih škola u Kikindi.

Organizacija „Dostignuće mladih u Srbiji“ je najveći svetski program preduzetničkog obrazovanja učenika čiji je cilj stvaranje uslova za uvođenje inovativnih sadržaja u srednje škole koji uključuje sticanje znanja i veština u oblasti preduzetništva, poslovanja i finansijske pismenosti, kao i povezivanje obrazovnog i poslovnog sektora sa ciljem primene teorijskih znanja u praksi.


Implementacija ovog programa obavlja se uz pomoć nastavnika koji pripremaju i osposobljavaju generacije učenika za uspešan život i rad u savremenom svetu u kom su najveće vrednosti preduzetnička inicijativa i inovativnost. Razgovaralo se i o mogućnostima da se u srednjim školama promene obrazovni profili programa i uvedu novi koji bi zadovoljavali, od strane privrednika iskazane potrebe za zapošljavanjem.