Predstavljena knjiga pesama Kristine Sredić “Budi svoj”

Kulturni centar Kikinda izdavač je knjige pesama Kristine Sredić koja nosi naziv “Budi svoj”. Pesme su sinoć predstavljene kikindskoj publici.

Kikindska publika sinoć je imala priliku da u galeriji Kulturnog centra prisustvuje promociji knjige Kristine Sredić, rođene u Bosanskom Novom a naše sugrađanke od 1997 godine. Knjiga pesama „Budi svoj“ čiji je izdavač upravo kikindski kulturni centar je prva knjiga Sredićeve koja se pored pisanja bavi i slikarstvom.

Sam osećaj kada držiti svoju knjigu u ruci je neopisiv i svesni ste da ste stvorili nešto vredno bar za vas, a kada to možemo da podelimo sa svima, i pružimo im bar par trenutaka sreće, onda je moja sreća još veća. Najčešće mi kažu da je najzastupljenija sjeta u mojim pjesmama, a s druge strane radost u slikama, tako da je to neki mali kompromis koji ja pravim u svom stvaranju, kaže Kristina Sredić, književnica i slikarka.

Kristina Sredić je kao dete razvila ljubav prema pisanju i slikanju. Iako je ovo prva knjiga, namera joj je da nastavi da piše a do sada je više puta izlagala svoje slike, pre svega u galeriji „Zdrvko Mandić“ u Novim Kozarcima i u Kulturnom centru.