Predstavljen Gradski odbor Udruženja Kraljevina Srbija

Gradski odbor Udruženja Kraljevina Srbija u Kikindi osnovan je pre godinu dana, a samo udruženje ove godine obeležava decenju svog delovanja. Tim povodom u Narodnom muzeju predstavljeni su ciljevi i način rada.
-Ovo je Udruženje koje deluje pod patronatom NjKV Prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića. U Srbiji postoji 80 gradskih odbora čiji je cilj da se podrži parlamentarna monarhija. Smatramo da je to naša viševekovna tradicija – rekla je Mirjana Boškov Limbahter iz GrO Udruženje Kraljevina Srbija.


Kako je istaknuto pomenuto udruženje je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija, koja okuplja sve građane bez obzira na nacionalnu, versku i stranačku opredeljenost.
-Gradski odbora Udruženja Kraljevine Srbije u Kikindi, želi da promoviše i unapeđuje naš grad, u skladu sa istorijom, kulturom, duhovnošću,imajući u vidu savremene tokova razvoja našeg grada i demokratskog društva, organizovanjem raznih kulturnih , umetničkih, humanitarnih, sportskih i drugih manifestacija. Tu je i saradnja sa drugim gradovima u Srbiji i van njenih granica – napomenula je Mirjana Boškov Limbahter.


Promociji udruženja u Kikindi prisustvovali su i Gavrilo Došen,lični sekretar NjKV Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i Miloš Pavković, generalni sekretar Izvršnog odbora Udruženja Kraljevina Srbija.