Predstavljamo Jovanu Jovanov saobraćajnu policajku

Sugrađanka Jovana Jovanov stara 39 godina punih 18 godina zaposlena je kao saobraćajna policajka. Kako ističe nijednog momenta nije se dvoumila da čitav radni vek provede u uniformi rame uz rame sa kolegama suprotnog pola.

Rodom Nakovčanka naša sagovornica raspoređena je na dužnost u Policijskoj stanici Čoka gde i danas radi. Ukoliko za to postoji potreba angažovana je i na drugim poslovima. Policijski službenici često se susreću sa manje lepim i lepim događajima.

-Rasla sam uz sve dobre i loše strane policajskog posla s obzirom na to da je moj otac bio zaposlen kao saobraćajni policajac, tako da sam od ranog detinjstva odlučila da želim da se bavim istim poslom. Vrlo brzo pošto sam počela da radim shvatila sam da ovo nije posao nego poziv jer morate biti 24 sata pripremljeni na to da reagujete u svim situacijama – istakla je Jovana Jovanov.

A evo i kako reaguju učesnici u saobraćaju kada ih zaustavi žena saobraćajac.

-Moje iskustvo pokazalo je da je lakše kada je žena ta koja predoči vozačima da su prekršili neki saobraćajni propis. Ljudski odnos, kao i profesionalni odnos su izuzetno važni. Jednake smo u svom poslu kao i kolege, a svi na istom zadataku – kaže Jovana Jovanov.

Jovana je udata i majka je dve devojčice i uz dobru podršku uspeva da uskladi privatni život i poslovne obaveze.

U Policijskoj upravi Kikinda u uniformi je zaposleno oko 15 odsto žena. Naša sagovornica istakla je da su žene koje rade u policiji ravnopravne, da u službi nema muško-ženskih poslova i da sve devojke koje imaju želju da se priključe MUP-u to treba i da urade.