Predstave kikindskog pozorišta koje ste voleli, a više nisu na repertoaru gledajte na TV Kikinda

Predstave kikindskog pozorišta koje ste voleli, a više nisu na repertoaru gledajte na TV Kikinda

“Mirandolina”, “Sibila ili Bert”, “Šta je sobar video”, “Ti ludi tenori”, “Generalna proba samoubistva”- neke su od predstava koje ćete od iduće subote 26. decembra u terminu od 20 sati, biti u prilici da gledate na TV Kikinda.

Pandemija koronavirusa drugi put ove godine spustila je zavesu na pozorišnoj sceni, pa će ovo biti prilika da se na neki način publika vrati pred daske koje život znače.

U godini na izmaku, koronavirus je značajno promenio planove ove pozorišne kuće. Premijera “Kovača” planirana za mart, izvedena je u oktobru, na početku nove sezone, a komad je naišao na izuzetan prijem publike.

Direktor kikindskog teatra i glumac Nikola Joksimović kaže da bi krajem januara trebalo da počne rad na novoj predstavi-“Laža i paralaža”, koju će režirati Stevan Bodroža.

-Planovi se menjaju, ne znamo kakva će biti situacija sa epidemijom koronavirusa. Planiramo da polovinom ili krajem januara počnemo rad na predstavi “Laža i paralaža”. To je već treća varijanta koju smo želeli da uradimo, prvo smo planirali “Anđelu ili utopija na horizontu”, to je bila ideja za maj ove godine, ali smo odložili. Hteli smo da uradimo i “Sabirni centar”, ali smo se na kraju opredelili da naredna predstava bude “Laža i paralaža”, i zbog publike jer je u pitanju komedija i zbog manjeg broja glumaca- navodi Joksimović. 

Drugog decembra navršilo se 70 godina od osnivanja pozorišta. Značajan jubilej protekao je u želji celog ansambla da se što pre vrate sceni, publici, aplauzima.

-Situacija nam nije dozvolila da ovaj veliki jubilej proslavimo onako kako treba. Ni mi iz kuće se nismo okupili da ga obeležimo. Nadamo se da ćemo u 2021. godini uspeti da priredimo premijeru i proslavimo jubilej onako kako to naše pozorište zaslužuje.