Predstava “Tango attendite”mladih kikindskih umetnika u NP-u

Kad istina o gradu koji se voli pokrene mladost da mislii o tome, to se onda zove strepnja. Kikinda je jedan od gradova za koji se vezuje priča o najviše razvoda. Baš ta nepopularna statistika ponukala je mlade umetnike da naprave mjuzikl “Tango attendite”, koji će biti odigran sutra u Narodnom pozorištu. A ideja je došla spontano, tvrdi Stefan Ostojić, koji je nedavno diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i koji u priči “Tango atetendite”potpisuje rediteljsku ulogu. Dugogodišnja osluškivanja svega što se dešava u okruženju stoji kao neka vrsta opomene baš za ovu mladu generacijum, koja stasava za ono obavezujuće “da”, često olako shvaćeno od mnogih. Ova mlada ekipa pored svojih obaveza još jednom je bez ikakve nadoknade želela da podari svom gradu još jednu pozorišnu priču:

-Tema je ljudska priča, spontana, onakva kakva se viđa u većini porodica. Samim tim i mjuzikl će biti bliskiji za sve koji ga budu pogledali, jer će moći sebe ili sebi drage ljude da prepoznaju u priči.

 

Predstava “Tango attendite”biće premijerno izvedena sutra, u 20 sati u Narodnom pozorištu. U komadu će nastupiti baletski umetnici Anja Popadić, Danilo Stankić i Sofija Udicki. Cena ulaznice je 200 dinara, a sav prikupljeni prihod biće usmeren socijalno ugroženim porodicama.