Predrag Miljanović penzionisao novinarsko pero

Posle 40 godina rada u novinskom, radijskom i televizijskom novinarstvu naš kolega dopisnik RTS-a iz Kikinde Predrag Miljanović otišao je u zasluženu penziju. Kako kaže još u srednjoj školi znao je da će se baviti ovim poslom jer je oduvek bio radoznao i voleo je da istražuje.

Naš sagovornik jedno vreme radio je i kao urednik, a ističe da mu je najdraže kada je bio u ulozi snimatelja.
-Kada se pravi reportaža lakše je da se montira kada je sam snimaš. Znaš šta želiš, koje si kadrove snimio, a ponekad se dešavalo da neki kadar promeni celokupno priču koju sam osmislio – istakao je Predrag Miljanović.
Dve i po godine Peđa je proveo na ratištu u ulozi ratnog dopisnika. Upravo iz ovog perioda života nastale su i najteže televizijske priče koje je “ispričao” gledaocima:
-Na ratištu sam ispekao zanat. Imali smo vrlo malo vremena za izveštavanje i trebalo je kompletnu priči ispričati u 20 sekundi.
Najlepše priče bile su one koje su imale humanitarni karakter.


-Razgovori sa porodicama koje imaju poteškoća zdravstvene ili finansijske prirode, predstavite njihovu muku i kasnije čujete da su uspeli da reše svoje probleme upravo zahvaljujući tome što se o njihovim problemima javno govorili bude vam drago što ste makar malo pomogli – sa osmehom priča naš sagovornik.

Novinari su poznati po tome da ni u penziji ne prestaju da se bave ovim poslom, pa ni naš kolega neće biti izuzetak.
Zahvaljujući svom poslu naš sugrađanin obišao je dobar deo Evrope, bio je u Kanadi i Americi. Ipak, u najlepšem sećanju ostala mu je poseta Albaniji, koju je okarakterisao kao zemlju kontarasta u kojoj se sudaraju prošlost i sadašnjost.