Pred njom je budućnost: Uspešna bokserka Sara Škapik na prijemu kod gradonačelnika Markova

Iako dolazi iz porodice u kojoj je boks stvar tradicije, Sara Škapik počela je da se bavi ovim sportom pre dve godine. Za to vreme mlada Kikinđanka ređala je uspehe, a kruna njene dosadašnje karijere je bronza u kategoriji juniora na Evropskom prvenstvu, koje je održano u Bugarskoj.

Saru i njenog brata, a ujedno i trenera Borisa Škapika ugostio je gradonačelnik Pavle Markov, koji je naglasio da je Kikinda ponosna na rezultate ovih mladih ljudi:

-Interesantno je da Sara ima 13 godina. Nama kao gradu je posebno važno da naša deca na početku karijere prave ovako velike i značajne rezultate. Tako pokazuju da ćemo u budućnosti verovatno biti svedoci njihovih velikih rezultata i da će Kikinđani donositi velike i važne medalje.

Sarin put do medalje nije bio lak. Konkurencija je bila veoma jaka, a borbe izuzetno naporne:

-Boksovala sam četvrtfinale sa Ukrajinkom Aleksandrom Džuhom i pobedila sam nokautom u drugoj rundi. Imala sam pauzu od dva dana, pa sam boksovala sa Engleskinjom Ibi Brigz, od koje sam izgubila odlukom sudije 4:1. Evropsko prvenstvo je trajalo od 22. do 30. maja. Bilo je 350 boksera iz 27 zemalja.

U Sarinoj kategoriji bilo je najviše takmičarki, tako da ova bronza sija zlatnim sjajem, ističe njen brat i trener Boris Škapik. U ovoj porodici, boks je deo tradicije, ali poštuju jedan interesantan princip:

-Postoji pravilo kod nas u kući da se o boksu ne priča. O boksu se priča samo na treningu, a o boksu samo u smislu perioda oporavka od treniga. Mi smo se za ovo prvenstvo pripremali od avgusta prošle godine. Takmičenju su prethodila dva Kupa nacije. Dva puta smo bili na pripremama u Banji Koviljači zajedno sa reprezentativcima i školarcima i juniorima. Rezultat nije došao slučajno, već je posledica kontinuiranog rada. Ovo je zbir svega onoga što smo do sad uradili.

Prijem kod gradonačelnika pokazuje da lokalno rukovodstvo sa pažnjom prati i podržava aktivnosti sugrađana, posebno sportske. U neformalnom razgovoru Markov i njegovi gosti pričali su o trenutnoj situaciji u klubu:

-Vidimo da za sada nema prevelikih potreba za našom posebno velikom pomoću, ali smo tu i pratimo Sarin razvoj i sve ono što je očekuje u budućnosti. Mogu da se zahvalim i Sari i Borisu i da im poručim da je Grad uvek tu. Očekujemo da nam kažu šta im je potrebno, mi smo tu kao podrška, ali oni su ti koji prave rezultate i svojim radom i upornošću dolaze do ovakvih medalja, poručuje prvi čovek grada.

Sari sledi borba na juniorskom Kupu nacija, koji će biti održan u Vrbasu. Ponovo se susresti sa Engleskinjom Ibi Brigz, od koje je izgubila u Bugarskoj. Svi navijamo da sportska sreća ovoga puta bude na strani Kikinđanke i da se sa ovog takmičenja vrati kao šampionka.